Hogyan tudunk jó cipőt választani

Home » Hogyan tudunk jó cipőt választani » Média » Hogyan tudunk jó cipőt választani

Dr. Lengyel Zsuzsa ortopéd főorvos asszonyt kérdeztük.

– Egy szezonban több pár cipőre van szükségünk. Mást viselünk otthon, mást a munkahelyen és mást egy alkalmi öltözethez.

Ahhoz, hogy minden típusból a legoptimálisabbat tudjuk kiválasztani, a következő szempontokra kell figyelni. Nagyon fontos, hogy a cipő belseje emberbarát, lélegző anyagból készüljön. Napi 8-10 órás viseletre válasszunk puha cipőt. A talp legyen rugalmas, hátul tartós kéreg, a sarok magassága pedig 3-4, maximum 5 cm. Ez a sarokmagasság nőies, de mégsem az előláb terhelődik. Az ennél magasabb sarkú cipőt ne viseljük egész nap, legfeljebb 3 órán át, hiszen az előláb egész napos terhelése egészségügyi problémát okozhat.

A Romika őszi-téli kollekciójából minden korosztály, minden alkalomra tud választani megfelelő modellt.

A Romika cipőt azért ajánlom, mert jól szellőzik, izzadásgátló hatású, megfelelő a sarok- és talparány, az anatómiailag tervezett talpbetét pedig stabilitást biztosít az egész test számára.

A Romika cipők természet közeli és nagyon divatos színekben, kiegészítőkkel, csatokkal pántokkal készülnek, így biztosítva egyszerre az egészséges, kényelmes viseletet és az eleganciát.

telicikkhez